Un fost candidat la funcția de primar într-o comună din Botoșani acuzat de tentativă de fraudă electorală

politisti in sectia de votareA vrut să își creeze un avantaj electoral, dar trebuie să răspundă penal pentru asta. Un fost candidat la funcţia de primar al comunei Copălău a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, sub acuzaţia de tentativă de fraudă la vot.

Mihai Străchinariu este acuzat că, la alegerile locale din 2020, ar fi încercat să îşi creeze un avantaj prin introducerea în urma de vot de la secţia de votare din localitatea Cerbu a unui număr de opt buletine de vot ştampilate cu numele său.

Pentru că buletinele de vot au fost anulate imediat după descoperirea faptei, încercarea de fraudă nu a produs efecte în ceea ce priveşte rezultatele alegerilor pentru funcţia de primar.

Iniţial, în acest caz s-a dispus soluţie de renunţarea la urmărire penală, însă instanţa a infirmat această soluție şi a întors cauza la Parchet, pentru a dispune punerea în mişcare a acţiunii penale.

Botoșăneanul, care este judecat acum de magistraţii de la Judecătoria Botoşani, a obţinut, în urma alegerilor locale de anul trecut, un mandat de consilier local din partea Partidului Pro România.

Alertă alimentară! Nu consumați acest produs dacă l-ați cumpărat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com