Zeci de botoșăneni puși să restituie statului ajutoarele sociale primite. Aveau venituri și mașini

top salarii- bani multiZeci de botoșăneni vor trebui să înapoieze banii primiți de la stat, în contul ajutoarelor sociale, după ce în urma unor controale realizate de Agenția Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoşani au fost depistați că venituri și mașini.

Potrivit directorului AJPIS Botoșani, Sebastian Tocariu, în perioada 1 ianuarie -31 octombrie  2021  au fost emise 63  decizii privind recuperarea unor sume încasate necuvenit în valoare totală de 119.803 lei, din care a fost recuperată suma de 17.407 lei.

Motivul pentru care au fost constituite aceste debite este că persoanele beneficiare nu au anunțat în termenul legal  că au venituri din salarii și pensii sau că dețin mai multe mijloace de transport.  Suma rămasă de recuperat este justificată de faptul că debitele constituite au o perioadă de grație de 180 de zile”, a precizat Tocariu.

Până la această dată,  AJPIS Botoșani a platit, suma de 7.394.131 lei pentru un număr mediu  de 2701 familii ori persoane singure beneficiare de ajutor social.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *