FOTO Scandalos! Au intrat cu buldozerul într-un cimitir din Botoșani

Acțiune fără precedent înregistrată la Botoșani. Un cimitir în care în dormeau somnul de veci 47 de persoane a fost pur și simplu ras cu buldozerul. Este vorba de cimitirul catolic din bariera Sulița, care a fost desființat printr-o decizie a comunității catolice din Botoșani.

Biserica Romano-Catolică a decis desființarea acestui cimitir cu scopul de a da o altă destinație terenului. Reprezentanții acestei biserici susțin că cimitirul nu mai avea nici măcar rol religios, pe motiv că ultima înmormântare în acel loc a avut loc în urmă cu 140 de ani. Rămăsițele pământești din cele 47 de morminte au fost ridicate de comunitatea catolică și depuse într-o criptă aflată la subsolul bisericii de la intersecția străzilor Cuza Vodă și Nicolae Iorga din Botoșani.

Imaginile rămase în urma acestei acțiuni sunt dezolante. Miercuri, la gardul cimitirului erau adunate mai multe cruci din fier, iar locul în care s-a aflat o capelă era doar o adunătură de moloz.

De precizat că desființarea cimitirului catolic a primit autorizație din partea Primăriei Botoșani, după ce inițial reprezentanții Bisericii Catolice au primit și avize din partea instituțiilor statului, printre care și Secretariatului de stat pentru culte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *