VIDEO Botoșaniul riscă să rămână cu gunoiul neridicat dacă nu se majorează taxa de salubrizare. Primar: Riscăm să ajungem într-o situație în care afectăm sănătatea populației

Botoșaniul riscă să rămână cu gunoiul neridicat dacă nu va fi majorată taxa de salubrizare, a anunțat primarul municipiului reședință de județ, Cosmin Andrei. Potrivit acestuia, estimările făcute la nivelul Primăriei și a societății Urban Serv, aflată în subordinea acesteia, banii pentru plata pentru ridicarea gunoiului ar ajunge doar până la jumătatea anului viitor dacă tariful rămâne neschimbat.

„Taxa de salubrizare este foarte importantă pentru buna funcționare a municipiului Botoșani, pentru protecția mediului, pentru sănătatea publică. Dacă nu este acceptată propunerea noastră, și nu este indexată taxa anuală riscăm foarte mult să nu mai putem colecta deșeurile în municipiul Botoșani. Nu mai avem bani să plătim operatorul, nu putem plăti din altă parte, e o destinație foarte clară, nu mai putem colecta gunoaiele din Botoșani”, a declarat Cosmin Andrei.

Propunerea acestuia este de aproximaiv 18 lei, respectiv o indexare de la 14,6, iar la baza acestei propuneri stau mai mulți factori, susține primarul.

„S-au scumpit carburanții, toate cheltuielile au crescut, cu energia electrică, avem indice de inflație, este o fișă de fundamentare foarte bine făcută de la societatea noastră, de la Urban Serv care ne transmite că acesta este prețul cu care putem colecta deșeurile. Dacă nu plătim acest preț și dacă nu colectăm taxa aceasta de salubrizare riscăm să ajungem într-o situație în care afectăm sănătatea populației”, spune edilul.

 

One thought on “VIDEO Botoșaniul riscă să rămână cu gunoiul neridicat dacă nu se majorează taxa de salubrizare. Primar: Riscăm să ajungem într-o situație în care afectăm sănătatea populației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *