Povestea tristă a unei femei din Botoșani care a muncit aproape 30 de ani în confecții, iar acum nu are nici măcar ajutor social

O femeie de 59 de ani dintr-un sat din județul Botoșani trece prin clipe grele după zeci de ani de muncă. Doamna Maria a muncit cu carte de muncă la o fabrică de confecții din Dorohoi timp de aproape 30 ani, dar acum a rămas fără niciun venit. Și ajutorul social de 140 de lei i-a fost tăiat deoarece nu s-a putut prezenta la timp la Primărie.

Pentru pensia de drept nu se încadrează deoarece are doar 59 de ani. De muncit, nu mai poate munci, având coxatroza bilaterală și ruptura de bazin în urma unui accident în curte nefiind transportabila, plus diabet și probleme cu inima.

La comisia de boala nici atat nu s-a putut prezenta, neavând asigurare medicală și nu si-a permis, nefiind transportabila nici măcar sa-si faca investigațiile și hartiile necesare pentru pensia de boala sau să urmeze tratamentul de care avea mare nevoie.

Nu a fost toată viața așa. Impreuna cu sotul și un băiat au trăit fericiti în casuta părintească alături de părinți, fiecare lucra, aveau animale și aveau venituri. Asta pana intr-o zi cand soțul doamnei Maria descoperă că sufera de neoplasm laringian și moare un an mai târziu în suferințe mari și din lipsa banilor nu a putut face nici el tratamentul necesar.

La jumătate de an dupa moartea soțului ii moare si tatăl și rămâne să aibă grija si de mama ei în vârstă de 93 ani care moare 6 luni mai târziu și care avea o pensie de 800 ron vechi din care au trăit cu totii. Singurul ei băiat în vârstă de 40 ani a rămas acasă ca să aibă grijă de mama sa.

Ajunge să plângă datorita lipsurilor, să sufere și nu îndrăznesc să ceară ajutorul nimanui, pana într-o zi când aflăm de suferințele lor și decidem sa le trecem pragul încărcați cu de toate. Am ajuns la tanti Maria cu alimente necesare pe-o lună, un aparat și rezerve pentru masurat glicemia in diabet și ii dam și o sumă de bani pentru reteta, investigatii medicale, tratament și drum.A început să plângă în hohote și să ne mulțumească pentru cele primite. Doamna Maria a fost deja și la un centru de analize și investigații la Dorohoi, apoi a reușit și si-a pregătit dosarul medical și așteaptă să primeasca decizia pentru pensie de boala, deoarece pana la cea de drept încă mai are 3 ani de așteptat datorita vârstei de 59 ani pe care o are.Numai are răbdare și nu speră decât să aibe banii necesare traiului de zi cu zi. Asociația Umanitara Simona Elena și Voluntarii va merge la Primăria de care aparține și va face și demersurile necesare pentru ajutorul social care i-a fost tăiat neavând nici un alt venit deoarece nu s-a putut prezenta la sediu, și o va îndruma și ajuta sa meraga și la comisia de handicap și va lupta pentru toate drepturile ei”, spune Simona Elena.

Dacă doriți s-o ajutati pe doamna Maria și fiul ei o puteți contacta pe Simona Elena la numărul: 0757139794.

Asociației Simona Elena și Voluntarii la Banca Transilvania
RO06BTRLRONCRT0587762901 RON si
RO53BTRLEURCRT0587762901 EURO
SWIFT: BTRLRO22
Cu specificația Maria

One thought on “Povestea tristă a unei femei din Botoșani care a muncit aproape 30 de ani în confecții, iar acum nu are nici măcar ajutor social

  1. Sunt și alte femei bolnave, fără diagnostic, fără bani de pastile, în situații grele ,este o problemă generalizată in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *