Formularul pe care să îl completeze părinții ai căror copii sunt testați la școală. Document!

Foto: Digi24

Ministerul Sănătății a publicat, vineri, metodologia privind testarea elevilor la școală, dar și modelul de formular pe care părinții trebuie să îl completeze în acest sens.

Descarcă de AICI Formular de exprimare a consimțământului părintelui.

Elevii vor fi testați în fiecare luni și joi, înainte de începerea orelor, sub îndrumarea unui cadru medical sau a unei persoane desemnate de unitatea de învățământ. Elevii se vor putea testa și acasă, sub îndrumarea părinților.

Potrivit metodologiei, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se realizează după cum urmează:

a) în prima și în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs;

b) Testarea se va efectua în sala de clasă/grupă sau în alte spatii, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ sau la domiciliu, sub îndrumarea părinților/reprezentanților legali;

c) Persoanele responsabile din cadrul unității de învățământ vor fi instruite privind colectarea testelor cu rezultat pozitiv, acestea fiind considerate deșeuri medicale cu potențial infecțios. În situația colectării testelor cu rezultat pozitiv la nivelul unităților de învățământ, acestea se vor arunca în coșuri de gunoi prevăzute cu capac și pedală prevăzute cu sac de gunoi, și vor fi colectate și eliminate pe un circuit separat, conform prevederilor OMS 1226/2012 pentru aprobarea Normelor tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale şi a Metodologiei de culegere a datelor pentru baza naţională de date privind deşeurile rezultate din activităţi medicale.

Sursa: StirilePROTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *