Un primar din Botoșani cumpără tablete pentru toți elevii. Bugetul alocat depășește 500.000 de lei

Un primar din județul Botoșani cumpără tablete pentru toți elevii, iar bugetul alocat pentru această investiție depășește 500.000 de lei. Este vorba de primarul comunei Vorniceni, Gheorghe Irimia, care a obținut o finanțare europeană pentru ”Achiziția de echipamente din domeniul tehnologiei – it mobile, respectiv tablete, echipamente şi dispozitive necesare activității didactice pentru elevii şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar”.

„În contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2, pentru a evita o creștere rapidă a infecției cu coronavirus, dar și pentru a crea condițiile necesare desfășurării activităților didactice, se recunoaște necesitatea și oportunitatea proiectului ”Achizitia de echipamente din domeniul tehnologiei – it mobile, respectiv tablete, echipamente şi dispozitive necesare activitătii didactice pentru elevii şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, Comuna Vorniceni, Judetul Botosani”, în ceea ce privește achiziționarea de tablete școlare și echipamente IT în vederea asigurării accesului elevilor la procesul de învățare în mediul on-line”, susțin reprezentanții Primăriei Vorniceni.

Proiectul vizează dotarea elevilor cu echipamente mobile IT de tip tablete pentru uz școlar, cu abonament lunar la internet pe o perioadă de minim 24 luni și dotarea elevilor și a cadrelor didactice, inclusiv a claselor din unitățile de învățământ preuniversitar, cu echipamente sau dispozitive IT. Se are în vedere dotarea elevilor, a cadrelor didactice și a claselor de la Școala Gimnazială nr. 1, Vorniceni, Școala Gimnazială Prof O. Ionescu, Școala Primară nr. 2 Dealu Crucii.

Cea mai mare clădire de birouri din Botoșani, scoasă la licitație. Se vinde fiecare etaj în parte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *