FOTO Opt incendii într-o singură zi la Botoșani. Mai multe locuințe și anexe au luat foc

Opt incendii s-au înregistrat sâmbătă, în județul Botoșani. Cinci din ele s-au produs la locuințe și anexe din Cordăreni, Bădiuți (orașul Ștefănești), Pomârla, Mândrești (comuna Vlădeni) și Suharău. Trei au cuprins vegetația uscată de pe aproximativ 20 de hectare, pe raza comunei Gorbănești și municipiul Botoșani, zona poligonul ui ACR.
În urma intervenției pompierilor botoșăneni au fost salvate bunuri în valoare de cca. 600.000 lei. Pagubele se ridică la 50.000 lei, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Botoșani. Cele mai mari pierderi le-a suferit o familie din comuna Suharău, care a rămas fără acoperiș deasupra capului.

Toate cele cinci incendii produse la locuințe și anexe gospodărești au fost generate de coșurile de fum neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișurilor.

„Pentru siguranța dumneavoastră și pentru a vă proteja locuința de un posibil incendiu, aveți grijă la modul de exploatare a sistemelor și a mijloacelor de încălzire și respectați măsurile de prevenire a incendiilor. Reparați și izolați, dacă este cazul, coșurile de fum. Asiguraţi-vă că acestea sunt curățate corespunzător și că jarul sau scânteile din sobă nu pot ajunge pe materialele combustibile din structura acoperișului! De asemenea, pentru prevenirea intoxicaţiilor cu fum se recomandă montarea detectoarelor de incendiu în locuințe, în vederea semnalizării din timp a utilizatorilor referitor la eventualele acumulări de fum și gaze toxice. Totodată, vă reamintim faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă”, transmite IJSU Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *