FOTO Doi tineri din Botoșani își deschid o afacere în Tenerife. „Pandemia a grăbit puțin lucrurile”

Doi tineri din județul Botoșani au făcut o adevărată afacere din fitness. Gianina și Daniel Doroftea, de 29 și 31 de ani, din comuna Suharău, respectiv Ibănești,  dețin săli de fitness în Iași, iar din ianuarie 2022 vor mai deschide una în Tenerife, Spania.  Daniel este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din Iași și are un master în ”Fitness și Estetică Corporală”. Din anul I de master a început să facă primele specializări în fitness și nutriție la școli de fitness din țară, iar un an mai târziu s-a hotărât și Gianina să urmeze cursurile necesare pentru a deveni instructor de fitness-aerobic.

Ne-am cunoscut la sală, iar treptat i-am transmis din pasiunea mea pentru fitness. Eu eram antrenor, iar Gianina venea la sală pentru a slăbi. În 2012 m-am angajat full-time ca instructor de fitness-aerobic, iar în 2013 am continuat activitatea ca liber profesionist. Tot în 2013 Gianina a început studiile mai serioase în fitness și a devenit instructor de fitness-aerobic. În perioada în care a studiat a făcut practica alături de mine. La finalul anului 2014 am extins activitatea în alt spațiu închiriat în Iași. Atunci a preluat și ea o parte dintre antrenamente. Seară eu aveam antrenamente într-o sală de sport închiriată în Copou, iar Gianina într-o sală de sport din Tudor Vladimirescu. Cererea a fost în creștere și am ajuns să lucrăm cu peste 100 persoane în 3-4 ore închiriate seara într-un astfel de spațiu. După ce s-a confirmat că este suficientă cerere pentru ceea ce facem noi ne-am hotărât să ne deschidem propria sală, Fantastic Fit Metalurgie. Ne-am mărit echipa pentru că am păstrat activitatea și în celelalte două locații. În toată această perioadă am continuat studiile de fitness și nutriție la școli de fitness din țară și din străinătate”, ne-a povestit Daniel.

Cererea tot mai mare a făcut ca tinerii să deschidă un al treilea spațiu și să își dezvolte echipa. O dată cu pandemia, cele trei săli însă au stat închise trei luni, așa că tinerii și-au axat toate resursele pe dezvoltarea activității online.

Cererea a fost în creștere și ne-am dat seama că nu contează de unde lucrăm din moment ce activitatea este online. Atunci ne-am hotărât să ne mutăm în Tenerife și să lăsăm activitatea de la Fantastic Fit Metalurgie pe mâna unei echipe de antrenoare pasionate și cu experiență. Au trecut 10 luni de când ne-am mutat. Am lucrat foarte mult la dezvoltarea activității online, iar evoluția a fost bună, pe măsura muncii și a cunoștințelor noastre. Se putea și mai bine, dar se putea și mai rău. Activitatea de la sală a fost puternic afectată din cauza restricțiilor. Cel mai înțelept era să închidem și salvam foarte mulți bani, dar a fost foarte multă muncă depusă în crearea comunității, știm că am lăsat o echipă bună și că vor veni și vremuri mai bune. Comunitățile puternice se creează prin muncă și sacrificiu”, spune botoșăneanul.

În iarna anului 2019 cei doi au fost în concediu în Gran Canaria și au fost impresionați de insulă. Atunci și-au pus în gând să se mute acolo.

Pandemia a grăbit puțin lucrurile, iar între timp am analizat din nou opțiunile și am ales Tenerife pentru că este o insulă mai dezvoltată. Am venit de la început cu ideea de a încerca să deschidem o sală aici, iar Tenerife părea începutul cel mai bun. Ne-am propus să stăm 1-2 ani și apoi să lăsăm pe cineva să continue activitatea de la sala de aici. Cu trecerea timpului a început să ne placă din ce în ce mai mult această insulă și ne-am hotărât să prelungim perioada în care vom sta aici pe termen nedeterminat”, spune Daniel.

Pentru început, investiția ajunge undeva la 15.000 de euro, însă tinerii sunt abia în faza de testare a terenului și, spune ei, „inițial sunt 12000-15000 euro, iar invetițiile mai mari vor fi dacă cererea va fi conform planificărilor”. Cât despre secretul trupurilor lor perfect sculptate, cei doi tineri mărturisesc că se antrenează șase zile pe săptămână și au grijă și la alimentație.

„Cred că suntem în perioada cu alimentația cea mai sănătoasă și am reușit să fim disciplinați de aproape 3 luni fără alimente nesănătoase (dulciuri, prăjeli etc)”, spune Daniel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *