Tragedie! Șofer de camion din Botoșani, mort după o suferință cruntă

Sfârșit tragic pentru șoferul de camion din județul Botoșani care a fost diagnosticat cu o boală cruntă. De loc din Hudești, Constantin Saviuc, de 37 de ani, a primit de la medici un diagnosticat care l-a făcut să se prăbușească din picioare, anul trecut: scleroză laterală amiotrofică (SLA). Totul a început la începutul pandemiei, când Constantin Saviuc a început să aibă amorțeli într-o mână. S-a gândit că nu e nimic îngrijorător, dar după o lună, văzând că persistă ar fi avut nevoie de medic. Nu s-a dus, de frică, din cauza panicii stârnite de COVID-19.  În iulie 2020 a mers însă la un spital din Iași.

„A plecat la spital un om și s-a întors alt om. A venit și căuta pe internet să vadă cât mai are de trăit.”, ne-a povestit, cu lacrimi în ochi, sora acestuia.

Bărbatul, tatăl unei fetițe, a început să se simtă tot mai rău, iar la un moment dat abia putea vorbi, nu putea mânca singur și nici nu se putea mișca. Sora sa, dar și tatăl său, au avut grijă de el permanent, dar boala a evoluat rapid.

Au apelat la mai mulți medici, dar cu toții au spus că singura șansă este un transplant  care se poate face în străinătate, iar pentru asta au nevoie de foarte mulți bani. După ce cazul a fost prezentat de BotoșaniNews.ro, au început să apară donatorii, inclusiv prin asociații umanitare, iar acesta a fost dus la Istanbul, unde a primit tratamentul necesar.

„A făcut transplantul în Turcia dar nu la ajutat cu nimic, boală a fost nemiloasă”, ne-a povestit sora acestuia.

Bărbatul s-a stins la Spitalul Județean Botoșani, iar pe 12 noiembrie a fost condus pe ultimul drum de cei apropiați.

Constantin era absolvent al unui liceu, la specializarea matematică – informatică, a lucrat mai mulți ani în străinătate, iar apoi a revenit în țară și a decis să lucreze ca șofer de camion. Cu trei luni înainte de a afla cumplitul diagnostic, bărbatul a spus familiei că nu mai poate lucra. Se simțea obosit și nu mai făcea față programului, așa că a decis să renunțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *