Florin Cîțu: „Cei care nu s-au vaccinat trebuie să se testeze, dar nu pe banii de la buget”

Premierul demis Florin Cîțu nu este de acord ca statul să plătească testarea pentru două luni a celor nevaccinați după introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă. Președintele PNL a anunțat că partidul său nu agreează acest principiu, deți toate formațiunile ajunseseră deja la un acord în acest sens. Chiar și cu împotrivirea premierului însă, certificatul verde ar putea fi adoptat săptămâna viitoare. Va fi inclus inclusiv amendamentul că statul va suporta cheltuielile de testare atât pentru angajații din sectorul public, cât și pentru cei din privat.

Cele mai aprinse discuții s-au purtat în jurul cheltuielilor cu testarea celor nevaccinați. Astfel, potrivit propunerilor, angajații nevaccinați de la stat, dar și de la privat vor avea la dispoziție 60 de zile pentru a se decide dacă se vaccinează. În acest timp ar putea fi obligați să se testeze pe banii statului o dată la două zile pentru a merge la serviciu. Rezultatul testului antigen este valabil 48 de ore.

Adrian Wiener, deputat USR”Susținem testarea gratuită timp de 60 de zile pentru toți angajații, și de la stat și de la privat. La primele discuții pe care le-am avut, toată lumea a agreat acest principiu. Este firesc, este o dispoziție tranzitorie care trebuie să existe și nu au fost discuții nici inițial. Nu cred și nu văd de ce ar putea să fie săptămâna viitoare.”

În pofida acestui acord existent deja între parlamentari, premierul demis Florin Cîțu încearcă să modifice legea.

Florin Cîțu, premier demis: “Eu vă spun că eu nu sunt de acord cu așa ceva. Partidul Național Liberal nu este de acord, ca principiu, pentru cei care nu se vaccinează să fie testați pe costurile celorlalți cetățeni din România care sunt vaccinați. Mi se pare inadmisibil, iar vaccinul este gratuit în România azi, deci ca principiu vorbim, hai să găsim o nouă formulă.”

Toate amendamentele depuse la legea privind introducerea certificatului verde la locul de muncă vor intra în dezbaterea comisiilor de specialitate din Parlamentul săptămâna viitoare. Tot atunci ar putea fi adoptată, în cele din urmă, și legea.

Sursa: StirileProtv

One thought on “Florin Cîțu: „Cei care nu s-au vaccinat trebuie să se testeze, dar nu pe banii de la buget”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *