Lipsă de radiologi la Spitalul Județean Botoșani. Specialiștii aleg să lucreze la privat. „Nu orice medic este pregătit fizic și psihic…”

Un număr de trei radiologi de la Spitalul Județean Botoșani au plecat, într-un singur an, din unitatea spitalicească. Așa se face că această secție este în continuare fără șef. Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a declarat, în cadrul unei emisiuni la Tele M, că cei mai mulți dintre medicii radiologi aleg să profeseze în mediul privat deoarece condițiile sunt mai bune, iar munca mai ușoară.

„Radiologia este o specialitate care se poate face foarte bine și în privat, cu un număr mic de pacienți și în condiții mult mai bune. Nu orice medic este pregătit fizic și psihic să poată vedea într-o tură de șase ore 50- 60- 70 de bolnavi, ecograf, tomografii sau computer tomograf. Și marea majoritate din colegii care au plecat fie au plecat la privat, fie au plecat în locuri mai ușoare. Adresabilitatea în spitalele de urgență este foarte mare”, a spus Adăscăliței.

Sectia Radiologie si Imagistica Medicala deserveste atat unitatea cu paturi, cat si ambulatorul unde se pot efectua o gama complexa de investigatii imagistice: ecografii, radiografii, radioscopii si Investigatii   radiologice de inalta performanta -CT.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *