Medicul Monica Adăscăliței a vorbit despre tratamentul cu Arbidol. Cum se ia, de fapt, acest medicament

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a vorbit, în cadrul unei emisiuni la Tele M Botoșani, despre tratamentul cu Arbidol împotriva COVID-19. Este vorba despre un medicament antiviral adus din Republica Moldova și Rusia, care s-a dovedit cu o eficiență puternică împotriva coronavirusului.

În farmaciile din România acest medicament nu se găsește, dar cu toate acestea, oamenii îl procură prin diverse metode, acestea fiind aduse din Republica Moldova în special. Medicul susține însă că acest antiviral nu se ia preventiv, așa cum fac mulți dintre cei care reușesc să îl procure, ci doar atunci când există virusul în organism și doar la recomandarea medicilor specialiști.

La noi, el nu a fost comercializat oficial, dar marea majoritate l-au procurat. Nu întrebăm de unde și cum dar a fost folosit cu rezultate bune, dar indicația este ca acest medicament totuși să fie luat la recomandarea unui medic, nu se ia preventiv decât doar în prezența virusului în organism, pentru că poate duce la o hepatită toxică medicamentoasă”, a spus Adăscăliței.

Agenţia Naţională a Medicamentului a precizat, miercuri, într-un comunicat de presă că Arbidol nu este autorizat în România și nici nu a fost depusă cerere de autorizare a vreunui medicament care să conţină umifenovir și că medicamentul rusesc nu este autorizat nici în Republica Moldova, dar există produse similare din Ucraina și Belarus.

2 thoughts on “Medicul Monica Adăscăliței a vorbit despre tratamentul cu Arbidol. Cum se ia, de fapt, acest medicament

    1. Este f.f.f. bun l-am folosit si eu si sotia si am trecut cu bine de Covid19, dar nu numai cu el, am folosit si Ivermectina, etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *