Arafat: „Un val cinci este posibil. Amploarea lui va depinde de rata de vaccinare”

Foto: Digi24

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri, că un val 5 al pandemiei este posibil, dar că nu poate spune la ce moment ar putea veni acesta. Amploarea valului va depinde, însă, de rata de vaccinare, crede Arafat.

“Un val 5 este posibil, nu pot să spun la ce moment, dar este posibil şi cu cât avem rata de vaccinare mai mică, un val 5 poate să aibă un impact cum a fost acest val care a trecut acum. Diferenţa între val 5, care oricum poate că va veni, cu un procent mare de vaccinaţi şi unul cu procent mai mic de vaccinaţi, este impactul major pe sistemul sanitar”, a afirmat Arafat, vineri, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, reprezentantul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Florentina Furtunescu, a declarat în conferinţa de presă, că această pandemie este una a nevaccinaţilor.

“Devine din ce în ce mai mult această pandemie o problemă a nevaccinaţilor, iar faţă de această realitate care ne izbeşte din ce în ce mult în fiecare zi, avem un singur îndemn: vaccinaţi-vă, vaccinaţi-vă, vaccinaţi-vă. Trebuie să milităm în continuare, să ne unim eforturile cu toţii pentru a determinat, convinge cât mai mulţi oameni care nu s-au vaccinat până acum să o facă de urgenţă. Este în primul rând în beneficiul individual al dumnealor şi în al doilea rând în beneficiul familiei şi al comunităţii”, a precizat Florentina Furtunescu.

Sursa: StirileProtv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *