Motivul pentru care Mario, copilul de 12 ani, din Botoșani, a fugit de acasă

Copilul de 12 ani, din județul Botoșani, care a fugit de acasă, fiind găsit la o distanță de aproximativ 60 de kilometri, a plecat de la domiciliu din cauza mediului violent, el locuind cu mama sa și concubinul acesteia.A fost identificat de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale- Compartimentul Urmăriri, în localitatea Schit Orășeni, comuna Cristinești, la aproximativ 60 de kilometri de domiciliu.

În activitățile de investigare și căutare au fost angrenați zilnic peste 60 de polițiști, jandarmi, voluntari și doi câini specializați în scotociri și in descoperirea persoanelor după urmă. Au fost efectuate căutări pe o suprafață de 350 de hectare de teren, precum și în toate locuințele părăsite de pe raza comunelor din apropierea domiciliului minorului Mario Andrei Dincă. Cazul său a fost prezentat și pe pagina de Facebook a Poliției Române.

„Acesta a fost internat în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență, Botoșani, familia fiind informată cu privire la acest aspect. Vă prezentăm un caz de dispariție a unui copil, din județul Botoșani, care a fost găsit la aproximativ 60 de km. de casă. După anunțarea dispariției, colegii noștri adună cât mai multe indicii care ar ajuta la găsirea minorului. Începând de la vârstă (în cazul prezentat,12 ani), continuând cu semnalmentele, înălțimea, greutatea, culoarea părului și inclusiv semnele particulare, toate sunt foarte importante. Orice detaliu contează! Vestimentația la momentul plecării este un alt punct-cheie în găsirea unei persoane dispărute. Mediatizarea este benefică. Cu cât mai mulți „ochi”, cu atât mai mare șansa de găsire a minorului”, se precizează în postarea respectivă.

În acest caz, 60 de polițiști, sprijiniții de jandarmi, voluntari și doi câini specializați în descoperirea persoanelor după urmă, au efectuat căutări pe 350 de hectare de teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *