Ada Macovei, şefa IŞJ: Noua lege a învăţământului se aplică în mică măsură

Ada Macovei, inspector general al ISJ
Ada Macovei, inspector general al ISJ

Noua lege a învăţământului pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea se aplică în foarte mică măsură. Ada Macovei, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că multe dintre metodologii nu sunt încă elaborate şi că există un termen de opt luni pentru elaborarea acestora.

Acum, se aplică acele articole care nu ţin neapărat de elaborarea unor metodologii. La fiecare articol din lege scrie, dacă se aplică sau nu o metodologie, iar metodologiile sunt cele dintotdeauna: referitor la mişcarea personalului didactic , la calendarul diferitor concursuri, olimpiade, structura anului şcolar. Sunt tot felul de metodologii pentru tot felul de etape de perfecţionare a cadrelor didactice şi aici se discută foarte multe, dacă de la un grad didactic la altul sunt obligatorii sau facultative anumite condiţii„, a precizat Ada Macovei.

Ea susţine că legea învăţământului va aduce, cu siguranţă, beneficii sistemului.

Din anul şcolar 2012-2013 va intra şi clasa zero. Mai avem încă un an să pregătim această etapă foarte importantă pentru copii. Este vorba de cuprinderea copiilor de şase ani fie în grădiniţe, fie în şcoli, astfel încât ei să beneficieze de învăţământ obligatoriu de timpuriu, dar, în acelaşi timp, să li se asigure şi condiţii pentru a nu fi nevoiţi să facă naveta„, a adăugat şefa IŞJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *