Un liceu din Botoșani a câștigat marele premiu al unui concurs organizat în Franța. Premierea are loc la Sorbona

Un liceu din Botoșani a câștigat marele premiu al unui concurs organizat în Franța. Profesorul Gabriela Mangîr, împreună cu șase elevi de clasa a XII-a a profilului bilingv franceză din Colegiul AT Laurian au reușit să câștige un concurs internațional al cărui premiu va fi înmânat la Sorbona.

Competiția a fost organizată cu ocazia sărbătoririi bicentenarului Societății de Geografie franceze,  alături de Académie de Sciences Politiques et Morale și nu a fost un concurs școlar, competitorii neavând o limită de vârstă pentru participare. Echipa Colegiului Laurian a realizat un film de promovare a Botoșanilor și a curiozităților sale geografice, pentru care s-a făcut o cercetare documentară pe teren, în locuri precum Vorona, Oneaga sau Ipotești. Materialul are la bază un scenariu realizat de elevi, cu subtitrare în franceză, și prezintă Botoșanii cu locurile sale frumoase, mai mult sau mai puțin cunoscute, dar și cu inițiativele tinerilor de protejare a acestora, plantarea pomilor, florilor și ecologizarea fiind doar câteva. Filmulețul va fi publicat pe site-ul Societății de Geografie din Franța în perioada imediat următoare.

Decernarea premiilor va avea loc pe 15 decembrie în marele amfiteatru al celebrei universități din Sorbona pentru înmânarea premiului.

Primăria Botoșani susține financiar deplasarea echipei la Paris și doresc să mulțumesc pe această cale pentru sprijin. Suntem bucuroși și nerăbdători să vizităm Sorbona și să primim premiul., a declarat Gabi Mangîr, profesorul care, anul acesta, a primit distincția Palmes Academiques, de la  Laurence Auer, ambasadorul Franței în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com