O tânără din Botoșani, fost consilier local, a lansat un proiect de parenting inedit: Mămici și pitici! „Nu costă nimic, este gratis și nu cerem certificat verde”

O tânără din Botoșani, stabilită la București, fost consilier local în cadrul Primăriei Botoșani, a lansat un proiect de parenting inedit dedicat tuturor mămicilor. Andreea Țipișcă (fostă Buiuc) a lansat proiectul „Mămici și pitici”, prin care mamele vor putea fi informate corect cu ajutorul unor oameni avizați, a unor specialiști. Practic, prin intermediul Facebook-ului, femeile vor putea adresa tot felul de întrebări legate de naștere, alăptare, creșterea copilului, înțărcarea lui, afecțiuni sau chiar despre viața sexuală de după naștere, depresia post-natală, dar și altele.

„Mămici și pitici” este cel de-al doilea copil al meu pot spune. Este foarte foarte mic, dar cu un potențial imens de a crește sănătos și trainic. De când am devenit mămica Ecaterinei s-au dezvoltat o sumedenie de noi simțuri, calități, instincte și cel mai important o nouă formă de iubire. Legământul dintre mamă și copil este unic și unicat. Această formă de iubire atinge apogeul perfecțiunii. Ideea proiectului mi-a venit atunci când am început să vorbesc despre toate acestea și despre parenting pe social media. Multe mămici și viitoare mămici au început să-mi scrie mesaje în privat. Unele din ele pentru a mă felicita, dar și mai multe pentru a-mi povesti despre problemele și experiențele neplăcute pe care le-au întâmpinat de când au dat naștere unui pui de om. Atunci am conștientizat că în România natalitatea nu este încurajată în nici un fel. Nu există nici măcar o platformă de informare sau de ghidare a viitoarelor mămici”, povestește Andreea.

Așa se face că, din neștiință și din disperarea de a afla cum să găsească soluții la întrebările lor, mai multe mămici au format diverse grupuri de mămici, prin intermediul cărora încercau să de informeze. Așa s-a ajuns ca femeile să își trateze copiii după vorbele unor alte mămici, neavizate și să continue ele la rândul lor să dezinformeze.
Din acest motiv, Andreea s-a hotărât să discute cu mai mulți specialiști, din diverse domenii, care să le poată ajuta pe mămici cu sfaturi, îndrumări, iar acestea să obțină o părere avizată. Mai mult decât atât, mamele vor putea afla, prin intermediul „Mămici și pitici” ce trebuie să facă pentru a obține indemnizația de creștere a copilului, alocația, cum își pot înscrie copilul la creșă sau la grădiniță, etc.

„Din această carență s-au făcut grupuri de parenting pe social media, în care mulți părinți își exprimă oful acolo și care ajung să pună în practică sfaturile altor mămici fără a mai consulta opinia unui specialist. În acest sens am creat acest grup, iar cu ajutorul unor specialiști cu expertiză în diferite domenii vom avea discuții live pe teme sugerate de mămicile, care aderă la comunitatea noastră. Avem doi psihologi renumiți care au acceptat să facă voluntariat pe pagina noastră. Unul dintre ei este din București și va fi primul care va da start discuțiilor zilele acestea. Cel de-al doilea chiar din Botoșani, deci vor putea ulterior să continue discuțiile și față în față și online. Ambii fac parte din categoria: de excepție. Săptămânal vom avea întâlniri cu experți și din alte domenii de interes: consultanți în alăptare, nutriționiști, medici pediatri, traineri fitness chiar și reprezentanți din administrația publică, pentru a ne informa despre documentația necesară, pentru că și aici întâmpinăm mari probleme. În mare, despre asta este vorba în comunitatea noastră: despre oameni frumoși despre copilași și mame fericite. Orice femeie este binevenită. Nu costă nimic este gratis și nu cerem certificat verde”, spune Andreea.

Mămicile care vor să se alăture Andreei și să afle sfaturile unor medici cunoscuți din București, dar și din țară pot intra AICI: https://www.facebook.com/groups/251866173654393/?ref=share_group_link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *