Un botoșănean a obținut patru medalii pentru China la Campionatul Internațional de Qwan Ki Do

Foto: curentul.info

Pentru prima dată, China participă la un campionat internațional de Qwan Ki Do unde obține un total de 5 medalii (una de aur, una de argint și trei de bronz). Echipa este coordonată de botoșăneanul Duiu Onofrei deținător de centura neagră 1 dang, stabilit în China de 4 ani și numit delegat tehnic în China din partea Federației Internaționale de Qwan Ki Do ( IQKDF ).

La cea de-a 7a ediție a Campionatului Mondial de Qwan Ki Do care s-a desfășurat în variantă online în perioada 23-34 octombrie și găzduit de către Federația Română de Qwan Ki Do cu sprijinul Federației Romane de Arte Marțiale, România a avut o prestație excepțională, obținând 28 de medalii ( 12 de aur, 7 de argint și 9 de bronz ), ocupând locul întâi pe națiuni. La competiție au participat 27 de țări cu peste 200 de sportivi.

Duiu Onofrei are 49 de ani și a lucrat în România ca Director de Vânzări la Uniplus Radio și la Ziarul Curentul, a fost coprezentatorul Andreei Marin la TVR și actor la Teatrul Nottara în trupa lui Dan Puric. În anul 2017 a plecat în China unde a deschis o școală de Qwan Ki Do în Shenzen.

Campionatul Mondial Qwan Ki Do este organizat la fiecare patru ani de Uniunea Mondială din Qwan Ki Do și a avut loc de-a lungul timpului în țări europene, precum Franța, România, Italia, Germania, Belgia și Elveția.
Anul acesta competiția ar fi trebuit să se desfășoare în Germania, la Cottbus, însă din cauza situației pandemice, s-a hotărât ca această ediție să se desfășoare online.
Campionatul Mondial se desfășoară odată la 4 ani, Maestrul Fondator al Qwan Ki Do, Thay Chuong Mon Pham Huan Tong a hotărât ca următorul campionat Mondial din 2025 să se desfășoare în China.

Sursa: curentul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *