Imaginile care-ți taie răsuflarea! Locul mai puțin cunoscut din Botoșani declarat sit de importanță comunitară

Imagini spectaculoase au fost publicate de Arii Naționale Botoșani cu aria naturală Pădurea Zamostea – Lunca, care a fost declarată sit de importanță comunitară prin ordinul ministrului Mediului. Pădurea se întinde pe o suprafață de 320,4 hectare și cuprinde județele Suceava, respectiv Botoșani, cu comunele Grămești, Zamostea, Zvoriștea, și din județul Botoșani, comunele Cândești și Vârful Câmpului.

Aria naturală protejată are mai multe specii de pești: ??????, ?̦??????, ??̂??; reptile: ??????? ?̦???????̆ ?????????̆ ?? ???̆; insecte: ??̆???̦?? ?̦? ????????? ?????̦??; mamifere: ???????? ?????; plante: ??????? ???????; habitate: ??̆???? ????? ?? ??????, ??? ?̦? ?????? și ??̆???? ?????? ?? ?????? ?̦? ??????.

Pădurile de foioase din luncile râurilor pot fi uneori inundate în urma creșterii nivelului apelor sau prezintă exces hidric din cauza fluctuației nivelului apei. Pădurile dacice de stejar și carpen conservă o serie de specii de plante rare sau amenințate și constituie loc de înmulțire, hrănire și adăpost pentru diverse specii de faună.

Situl ste reprezentat preponderent de păduri de foioase (59,04%), râuri, lacuri (25,60%), alte categorii de habitate (15,36%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *