Medicul Rafila vrea un „lockdown înțelept” în România: „E foarte important lucrul ăsta”

Deputatul PSD Alexandru Rafila, care este și un medic cu experiență, este de părere că în România ar fi nevoie de un ”lockdown înțelept”, pentru a pune capăt valului 4 al pandemiei de Covid-19.

Întrebat de jurnaliști, joi, la sediul PSD, dacă el crede că este nevoie de un nou ”lockdown” în România, Rafila a declarat că – dacă se va lua această decizie la nivelul Guvernului – va trebui să fie una diferită de cea care s-a aplicat în 2020, când a lovit primul val de infectări cu noul coronavirus.

În opinia sa, anul trecut au fost ”multe măsuri nepotrivite”, un exemplu fiind restricționarea accesului persoanelor în vârstă în magazine.

”O să vedem dacă este vorba despre un lockdown. Oricum, și dacă discutăm de un lockdown, discutăm de un lockdown înțelept, dacă vreți. E foarte important lucrul ăsta. Când am mai avut o astfel de situație, a fost întotdeauna nepregătit, anunțat cu foarte puțin timp înainte. Și a avut incluse, în acest lockdown – că, lumea, din cauza asta respinge această idee – foarte multe măsuri care s-au dovedit nepotrivite.

Gândiți-vă doar la limitarea accesului, de exemplu, a persoanelor vârstnice într-o anumită perioadă a zilei, ca să-și procure lucrurile necesare. Și lucrul a fost inaplicabil. Și multe alte lucruri care nu cred că își mai au rostul. Dar trebuie să facem lucrul ăsta cu populația și bineînțeles cu reprezentanții din domeniul social și domeniul economic, și evident sindical.” – a declarat Alexandru Rafila.

Recent, și medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a cerut măsuri mult mai serioase pentru a putea face față pandemiei, susținând că este cazul chiar să fie impus lockdown.

Sursa: StirileProtv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *