Semnal de alarmă tras de un medic din Botoșani. „Tot mai mulți pacienți dezvoltă această complicație neurologică din cauza infecției”

Specialiștii au precizat că accidentul vascular cerebral este tot mai des întâlnit la persoanele infectate sau la cei care au trecut prin boală. Pacienții ajung la spital cu această afecțiune neurologică, provocată de infecția COVID-19. Medicii au mai adăugat că trombozele, cheagurile de sânge, de care pacienții se tem că apar din cauza vaccinului, pot apărea și din cauza infecției și sunt mult mai grave, potrivit Stirea de Iasi. Aceștia susțin în continuare că imunizarea împotriva COVID-19 este cea mai bună soluție pentru a depăși cu bine această pandemie.

„Era un pacient extrem de tânăr, care își revenise, însă, din păcate, au apărut aceste complicații. A plecat fără necesitate de oxigen și au apărut complicațiile astea. Oamenii se tem de vaccin că fac tromboze, dar acestea apar și din cauza infecției și sunt mult mai grave decât la vaccinare. Nu este singurul pacient care face AVC, tot mai mulți pacienți dezvoltă această complicație intra Covid sau post Covid. Pacienți internați la Spitalul de Boli Infecțioase sunt transferați la noi pentru că apare această complicație neurologică, dezvoltată din cauza infecției Covid”, a precizat dr. Vlad Hârtie, originar din Botoșani, medic specialist ATI, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *