Deputatul Alexandra Huțu (PSD): Prețurile la energie electrică și gaze naturale au fost plafonate în Parlament

Astăzi a fost votată plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale în Parlament ca urmare a demersurilor realizate de PSD. Dacă PSD nu ar fi inițiat Petiția prin care a invitat cetățenii să semneze pentru această plafonare, parlamentarii de dreapta ar fi amânat luarea unei astfel de decizii. Petiția, care a adunat aproape 500.000 de semnături, împreună cu celelalte demersuri ale social democraților, a determinat Guvernul demis condus de premierul interimar Florin Cîțu și toți deputații și senatorii PNL-USR-UDMR să se ocupe de problemele reale ale românilor.

Cele peste 7000 de semnături pe care Organizația Județeană PSD Botoșani le-a colectat pentru Petiția PSD, atâtprin discuții fațăîn față, câși prin intermediul mijloacelor de comunicare online, au fost transformate în vot pentru intrarea în vigoare a acestei legi de la 1 noiembrie. Asta am promis de la debutul campaniei de strângere de semnături și asta am făcut. Astăzi, noi, social-democrații, am demonstrat că suntem capabili să facem majorități parlamentare punctuale pentru a adopta soluții la problemele de maxim interes pentru români”, a declarat secretarul executiv al PSD Botoșani, deputatul Alexandra Huțu.

Este o dublă victorie a PSD, care, chiar și din Opoziție, a reușit să impună cu succes atât plafonarea, ca soluție de blocare a scumpirilor energiei, cât și includerea în mecanismul de plafonare și compensare a instituțiilor publice de interes strategic – spitale, școli, așezăminte sociale etc.- dar și a IMM-urilor, care sunt deja sufocate de creșterile prețurilor la energie.

Astăzi, datorită insistenței tuturor colegilor de la PSD, s-a pus pe Ordinea de zi a Plenului Camerei Deputaților și s-a votat legea plafonării prețurilor la gaze și electricitate. Am votat alături de colegii mei de la PSD Botoșani și din celelalte județe ale țării pentru oprirea tăvălugului creșterilor facturilor la utilități”, a adăugat Alexandra Huțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *