Medicii de familie care activează în centrele de permanență din Botoșani, plătiți regește. Care a fost cea mai mare sumă primită în septembrie de un medic!

Medicii de familie care activează și în centrele de permanență sunt plătiți cu sume consistente, iar de multe ori doar pentru prezenţa la program şi nu pentru activitatea medicală. Potrivit listei cu deconturile lunare făcută publică de Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani, cea mai mare sumă primită de un medic de familie în septembrie, de exemplu, a fost de 16.000 lei. Banii sunt decontați pe o lună, pe gărzile făcute în centrul de permanență, o gardă presupunând chiar și consultul unui pacient.

Alina Mustiață, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Botoșani, a declarat că plata în centrele de permanență este pe sistem de așteptare, nu pe pacient.

Sunt persoane fizice autorizate. Este un serviciu în așteptare și nu este obligatoriu să aibă pacienți. Sunt medici și cu unu -doi sau trei pacienți pe orele de gardă”, a precizat Alina Mustiață.

Cea mai mică sumă decontată la centrul de permannță este de 6.000 lei. Lunar, CAS Botoșani decontează către centrele de permanență 640-630 mii lei.

Tocmai pe fondul adresabilității scăzute la centrele de permanență și crescute la Unitatea de Primiri Urgențe în această perioadă, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Monica Adăscăliței a făcut recent un apel la medicii de familie să vină la Spitalul Județean și să sprijine medicii de acolo la triajul pacienților.

Vom cere sprijinul medicilor de familie din centrele de permanență să sprijine UPU. Fluxul de pacienți la UPU și Camera de primiri urgențe de la Spitalul municipal Dorohoi este extrem de mare și medicii au nevoie și de sprijin. De un an și jumătate s-a lucrat la foc continuu și este nevoie și de ajutor, și atunci vom sesiza medicii de familie, cei care sunt în centrele de permanență, să vină în sprinul colegilor de la UPU și Camera de primiri uregențe la Dorohoi și să ajute la triajul pacienților. La centrele de permanență au bani și adresabilitatea în mare parte din aceste centre este zero”, a spus Monica Adăscăliței.

Autoritățile sanitare vor cere sprijinul medicilor de familie să ajute în spitale. Directorul DSP Botoșani: Vom cere să vină la Urgențe

One thought on “Medicii de familie care activează în centrele de permanență din Botoșani, plătiți regește. Care a fost cea mai mare sumă primită în septembrie de un medic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com