Autoritățile sanitare vor cere sprijinul medicilor de familie să ajute în spitale. Directorul DSP Botoșani: Vom cere să vină la Urgențe

Autoritățile sanitare botoșănene vor apela și la medicii de familie din centrele de permanență din județ să sprijine medicii din spitale în lupta cu pandemia. Medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, a declarat că medicii din spitale sunt suprasolicitați și nu mai fac față valului de bolnavi cu coronavirus, motiv pentru care va cere medicilor de familie să-i sprijine la triajul pacienților de la UPU a Spitalului Județean și Camera de primiri urgențe de la Spitalul municipal Dorohoi.

Vom cere sprijinul medicilor de familie din centrele de permanență să sprijine UPU. Fluxul de pacienți la UPU și Camera de primiri urgențe de la Spitalul municipal Dorohoi este extrem de mare și medicii au nevoie și de sprijin. De un an și jumătate s-a lucrat la foc continuu și este nevoie și de ajutor, și atunci vom sesiza medicii de familie, cei care sunt în centrele de permanență, să vină în sprinul colegilor de la UPU și Camera de primiri uregențe la Dorohoi și să ajute la triajul pacienților. La centrele de permanență au bani și adresabilitatea în mare parte din aceste centre este zero”, a spus Monica Adăscăliței. DSP Botoșani a raportat, miercuri, 175 de noi cazuri de coronavirus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *