Botoșănean luat cu ambulanța de la hramul Sfintei Parascheva de la Iași. A fost diagnosticat cu virusul COVID-19

Un botoșănean a mers să se roage la moaștele Sfintei Parascheva, la Iași, dar a ajuns la Urgențe. Acesta a fost luat cu ambulanța de la hram, având simptome specifice. Pe lângă acesta, alte două persoane, din București și Hunedoara, care au mers în pelerinaj la Iași, au ajuns la spital cu COVID-19.

„Trei pacienţi cu vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani au ajuns la UPU declarând că au venit pentru Sărbătorile Iaşiului, care au fost diagnosticaţi în urgenţă cu COVID-19. Aceştia au ajuns la spital cu simptome, deci infecţia a avut loc la domiciliu cu câteva zile înainte de a pleca în pelerinaj din localităţile lor: Bucureşti, Hunedoara şi Botoşani. În momentul în care au ajuns aici fără să participe la pelerinaj, în primele minute în care au ajuns în centrul Iaşiului au chemat ambulanţa prin serviciul 112 şi au ajuns la spital”a precizat medicul șef al UPU SMURD Iași, Diana Cimpoeșu.

Potrivit acesteia, cei trei au  fost diagnosticaţi cu forme uşoare sau medii de infecţie COVID-19 şi internaţi în spitalele ieşene cu tratament de specialitate.

„Am recomandat de la început, dar acest lucru a fost ignorat, că oricine are simptomele unei răceli să rămână acasă în localitatea de domiciliu, să apeleze medicul de familie şi DSP”, a precizat Diana Cimpoeşu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *