Trei localități din Botoșani ies, miercuri dimineață, din carantina zonală impusă în urmă cu două săptămâni

Autoritățile au ridicat, începând cu ora 6.00 a zilei de miercuri, restricțiile impuse ca urmare a carantinării zonale a trei localităţi din județul Botoșani. Este vorba de satele Curteşti, Băiceni şi Mănăstirea Doamnei din comuna Curtești, are au intrat în carantină în urmă cu 14 zile.

Ridicarea restricțiilor survine în urma unei analize a Direcției de Sănătate Publice Botoșani potrivit cărora scorul generat de criteriile de risc a scăzut la 46 de puncte, în condițiile în carantina se impune la 65 de puncte.

La momentul introducerii carantinei zonale în cele trei sate din Curtești rata de infectare era de 6,23 cazuri la 1.000 de locuitori, însă acum ea a scăzut la 3,70 cazuri la 1.000 de persoane.

Județul Botoșani a înregistrat, marți, 183 de noi cazuri de coronavirus. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Botoșani, cele mai multe cazuri sunt în municipiul Botoșani, unde au fost depistate pozitiv 87 de persoane, la Dorohoi- 17 persoane, Vorona- 8, Flămânzi și Bălușeni câte 5 persoane.

Rata de infectare în municipiul Botoșani a ajuns la 8,61 la mie, în Cristești la 8,59 la mie, Frumușica- 6,80, Leorda- 7,07, Tudora- 6,26.

Cea mai mare incidență se înregistrează la Sulița, 12,39 la mie. În județul Botoșani, rata medie de contaminare este de 4,41 la mie.

O localitate din Botoșani a ajuns la o rată de infectare COVID de 12,39 la mie. Câte îmbolnăviri au anunțat autoritățile marți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *