Un renumit microbiolog botoșănean explică pe înțelesul tuturor de ce trebuie să purtăm măști

Renumitul microbiolog originar din Botoșani, care trăiește în Canada, Vania Atudorei, a explicat cum ajută masca în oprirea îmbolnăvirilor de coronavirus. El a declarat, în cadrul unui interviu, că banala mască de protecție reduce cantitatea de virusuri care ajunge în organismul nostru și atunci scad și îmbolnăvirile.

„Masca reduce cantitatea de virusuri. Masca, dacă cineva este bolnav și tușește și strănută, deci există riscul să transmită virusul în aer la o distanță de un metru jumătate- doi, dar el poartă mască, cu partea poroasă către gură și nas, o mare parte din virusuri vor fi reținute de mască. Masca are trei straturi, cel din mijloc este filtrant și este făcut din fibre de propilenă, microfibre. Dacă și tu porți mască, atunci, dacă unele virusuri au ajuns până la masca ta, masca ta și ea va reține o parte din virusuri. Și în felul acesta riscul de contaminare este foarte mult scăzut pentru că dacă vei inhala o cantitate de virusuri ea va prea mică și incapabilă să producă boală. Pentru că, să nu vă imaginați că pentru că am înghițit sau am respirat un coronavirus să fim bolnavi. Pe lângă un coronavirus, cu zeci de coronavirusuri, organismul care are o imunitate bună e capabil să le distrugă. Boala infecțioasă se produce atunci când există o cantitate minimală de microbi numită DMI (doza minimală infecțioasă”, a precizat microbiologul.

Născut în Botoșani și stabilit in Canada, Vania Atudorei este microbiolog federal al RMCCM (Registered Microbiologist of Canadian College of Microbiologists) și supervisor al Departamentului Farmaceutic al Eurofins, Montréal,  cu dublu doctorat pe microbiologie în Elveția și Canada.

Noi angajări la o farmacie din Botoșani. Vezi cum poți aplica pentru un post!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *