Șoferii care au montate acest tip de anvelope vor primi amenzi imense. Anunțul făcut de RAR

Șoferii care au montate acest tip de anvelope vor primi amenzi imense. Registrul Autor Român a anunțat că anvelopele All Seazon nu mai sunt omologate pentru sezonul rece. Astfel, mașinile vor trebui dotate doar cu cauciucuri speciale de iarnă.

Prin urmare, șoferii care nu își vor schimba cauciucurile cu unele speciale pentru drumuri de iarnă riscă să fie amendați, iar sancțiunile sunt unele substanțiale în acest caz.

”Menţionăm însă că din punct de vedere tehnic anvelopa all season nu este recomandată pentru utilizarea pe tot parcursul anului în ţări cu o climă ca a României, acestea fiind destinate mai degrabă unor ţări cu o climă mai temperată”, a anunțat RAR.

Mașinile trebuie să fi dotate doar cu anvelope care să aibă inscripționate literele M și S. M de la ”mud”, noroi, și S de la ”snow”, zăpadă.

De asemenea, majoritatea conducătorilor auto optează, din motive economice sau pentru că nu folosesc prea mult mașina, pentru acest tip de anvelope, All Seasons, adică bune pentru toate anotimpurile.

„Partea de manevrabilitate, de stabilitate a unei anvelope de iarnă este mult mai mare decât a unei anvelope all seasons”, a spus un specialist.

Pe de altă parte, amenzile pentru șoferii care nu sunt informați și nu respectă legislația în vigoare variază între 9 și 20 de puncte de amendă. Transpusă în bani, sancțiunea variază între 1.305 și 2.900 de lei.

De când se montează cauciucurile de iarnă

De asemenea, o altă problemă cu care se confruntă mulți șoferi este aceea că nu știu când să își monteze cauciucurile de iarnă. Astfel, conform Codului Rutier, cauciucurile de iarnă sunt necesare doar atunci când drumul este acoperit cu polei, gheață sau zpadă.

Astfel, Codul Rutier nu specifică o dată concretă de la care șoferii trebuie să aibă mașinile echipate cu anvelopele de iarnă. Șoferii vor fi sancționați atunci când intră pe drumuri acoperite cu polei, gheață sau zăpadă cu alt tip de cauciucuri decât cele speciale de iarnă.

Sursa: impact.ro

Viața unui albanez care trăiește de patru ani în Botoșani. „Este un oraș mic, dar curat, oamenii sunt foarte respectuoși și apropiați”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *