Școlile dintr-un oraș din județul Botoșani vor funcționa, de luni, în scenariul 2

sursa foto: Monitorul de Cluj

Toate unitățile de învățământ dintr-un oraș din județul Botoșani vor funcționa, de luni, în scenariul 2, potrivit unei hotărâri adoptate, vineri, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Este vorba de grădinițele, școala și liceul din orașul Bucecea.

Măsura a fost luată după ce mai multe cadre didactice de la aceste unități școlare au fost diagnosticate cu noul coronavirus și, practic, nu sunt cadre didactice care să susțină cursurile. Orașul Bucecea se află în zona galbenă COVID-19, având, sâmbătă, o rată de infectare de doar 1,84 cazuri la 1.000 de locuitori. Bucecea care are o populație de 5.436 locuitori are doar 10 cazuri de COVID-19.

Tot în scenariul 2 se va afla, potrivit hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, și Școala primară 2 din localitatea Bozieni din orașul Săveni.

Documentul CJSU precizează că scenariul de funcţionare al unităţilor /instituţiilor de învăţământ din judeţul Botoşani pe parcursul anului şcolar 2021-2022 se va actualiza în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă/grupă/unitate de învățământ

Un nou bilanț al morților de COVID-19. Autoritățile din Botoșani susțin că încă nouă persoane au decedat din cauza virusului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com