Cum a ajuns o tânără din Botoșani, cunoscută în showbiz-ul românesc, să fie bătută în numele credinței

Ionela Sozariu sau Ella, așa cum a devenit cunoscută în showbiz-ul românescu după participarea la o emisiune tv, este o tânără de 24 de ani, născută la Botoșani, dar care s-a mutat apoi în Cluj-Napoca. Acolo, spunea ea, era angajată la o firmă de construcții, unde se ocupa de partea de marketing. Mama acesteia este oarbă de la 14 ani și nu a putut niciodată să-și vadă fata. Tânăra a povestit că suferit foarte mult și din cauza bătăilor primite de la tatăl ei. Cu lacrimi în ochi, Ella a spus că bărbatul o lovea mereu atunci când ea era doar un copil.

”Nu mai suportam. Degeaba încerca mama să fie bună, nu avea putere în fața tatălui meu, care, din cauza mea o lovea și pe ea. Am ajuns la adolescență și aș fi dorit să discut problemele specifice vârstei, dar eu în loc de un sfat primeam o palmă”, a dezvăluit ea.

Potrivit acesteia, tatăl o lovea deseori din cauza religiei. Aceștia au devenit penticostali, dar într-o ramură mult mai strictă, iar ea nu avea voie să poarte fuste mai scurte de genunchi și mereu să aibă batic în cap. Dacă încerca să adopte altă vestimentație, tatăl o lovea.

S-au convertit într-o religie care era extrem de strictă, o anexă a penticostalilor, deci era foarte ok când s-au mutat la penticostali, doar că ulterior era ceva mai strict decât penticostalii. Adică, dacă penticostalii purtau, să zic, o fustă oarecare și un batic, panglică, orice, ei au mers într-o religie în care se purta batic sub barbă, fustă până în pământ, nu radio, nu nimic. […] Nu înțelegeam trecerea asta. De exemplu, dacă purtam fustă de blugi nu era ok și pac primeam o palmă sau dacă baticul nu era destul de lung, la fel, eram pedepsită”, a spus tânăra în cadrul emisiunii „In oglindă”.

La 16 ani a plecat de acasă și a  ajuns în Anglia, tot la o familie de penticostali, cu acceptul tatălui. A muncit o perioadă în străinătate, apoi s-a întors în Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *