Doliu! A murit un reputat profesor din Botoșani. „A fost un om drept, cinstit, un om extraordinar”

Un reputat profesor din Botoșani a murit luni dimineață. Este vorba despre Nicolae Ursu, fost profesor la Liceul de Artă „Ștefan Luchian”, dirijor al orchestrei liceului, dar și al Filarmonicii.

Acesta s-a stins din viață după o luptă grea cu o boală cruntă.

A fost un om drept, cinstit, un om extraordinar. Cu un suflet minunat, cum nu o să mai întâlnim niciodată. Avea milă și de o bunătate ieșită din comun. Era pregătit extraordinar și toata viața lui s-a dedicat muzicii. A făcut a doua facultate si nu avea bani de mancare si manca pe la cantina resturile pe care i le dadeau bucataresele, numai ca sa poata invata sa fie dirijor”, a povestit soția sa.

Nicolae Ursu s-a născut pe 2 iulie 1949, în localitatea Darju, din judetul Harghita. A absolvit Liceul de Muzică din Brasov, Conservatorul de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, iar apoi a devenit profesor la Liceul de Artă din Botoșani.

Câțiva foști elevi ai săi au transmis mesaje emoționante la moartea acestuia:

Domnul profesor a fost primul și singurul, cel mai probabil, dirijor care mi-a solicitat o lucrare. Cu siguranța ar fi fost multe de modificat in suita mea pentru orchestra de coarde, scrisa la 16 ani, dar dlui m-a chemat la repetiții și a asistat in tăcere la uimirea și bucuria mea, fără a schimba absolut nimic din partitura. Ulterior, după aproape 10 ani, mi-a strâns mâna și mi-a spus cât de mult se bucura pentru ca am rămas eu “la cârma orchestrei”. Va mulțumim pentru tot! Rămas bun, domnule profesor!”

„Domnul Nicolae Ursu a fost unul dintre profesorii care avut un aport enorm în pregătirea mea muzicală. Mergeam mereu cu plăcere la orele sale de orchestră, muzică de cameră, armonie și forme muzicale. Adesea îl însoțeam în drumul de la filarmonică spre casă după concert și ne întindeam la povești despre compozitori, lucrări muzicale, dirijori, singurul regret al meu fiind mereu că drumul era prea scurt. M-a întristat tare vestea că a plecat dintre noi… Drum lin spre cer”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *