Primarul Botoșaniului, la deschiderea anului universitar la UAIC: Botoșaniul are, începând de astăzi, un alt statut

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, și-a manifestat, sâmbătă, satisfacția față de deschiderea, în premieră la Botoșani, a unui an universitar la filiala Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Prezent la evenimentul de la Colegiul Național AT Laurian, unde a fost prezent și rectorul UAIC, Tudorel Toader, edilul-șef al Botoșaniului a spus că „Botoșaniul are, începând de astăzi, un alt statut”

Deschiderea anului universitar la Botoșani este un deziderat pe care l-am atins împreună, iar drumul parcurs nu a fost ușor. Demersul este cu atât mai mult de apreciat pentru comunitatea noastră întrucât considerăm că Botoșaniul are, începând de astăzi, un alt statut, beneficiind de prezența celei mai vechi universități din țară și una cu adevărat prestigioasă, care ne va da posibilitatea nouă, ca și comunitate, să accedem la resursele pe care le-a prezentat domnul Rector și să beneficiem de aceleași drepturi și facilități pe care le au toți studenții Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași”, a afirmat Cosmin Andrei.

De asemenea, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a spus că Botoșaniul va deveni un centru de excelență al UIAIC.

„Este o zi cu o însemnătate foarte mare pentru comunitatea botoșăneană. Deschiderea anului universitar aici, la Botoșani, este o mare bucurie pentru noi toți, și pentru dumneavoastră, prima generație de studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” și pentru reprezentanții celei mai vechi universități din țară, dar și pentru noi, cei din administrația locală. Anul trecut, când am inițiat acest demers, foarte puțini credeau în el. Noi, domnul Rector, doamna pro-rector, domnul primar, colegii mei parlamentari chiar am crezut în acest demers, că va avea o finalitate și că va veni în sprijinul tuturor tinerilor botoșăneni care nu își permit să plece la studii, departe de casă. Am crezut și credem că filiala de la Botoșani a UAIC va crește de la an la an. Orice început este greu, dar atunci când pui oamenii pe primul loc totul este realizabil și, așa cum am reușit să urnim lucrurile pentru a pune Botoșaniul pe harta universitară a țării, sunt convinsă că vom reuși să transformăm această filială într-un centru de excelență al UAIC”, a declarat Federovici.

VIDEO Un director de instituție din Botoșani, printre studenții la filiala locală a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *