Medic: „Deja se încearcă un soi de lockdown pentru cei nevaccinaţi. Abia acum asistăm la o discriminare reală!”

Octavian Jurma, medic şi cercetător  a criticat autorităţile pentru măsurile adoptate în ultima perioadă. Epidemiologul consideră că guvernanţii au aplicat un fel de lockdown pentru cei nevaccinaţi. Cercetătorul este de părere că o carantină națională și introducerea stării de urgență ar putea încetini răspândirea virusului.

„Ar trebui să plătim acum cu dobândă relaxarea pe care am acceptat-o cu prea multă uşurinţă în vară. Este consecinţa inevitabilă a măsurilor nesăbuite de relaxare, fără nicio măsură de certificat verde, sau altceva, cum au făcut celelalte ţări din jurul nostru. Inclusiv acum vedem că se iau măsuri de relaxare în acest val, deci este un dezastru care la stadiul acesta, este un dezastru care este indus deja. Nu mai pot să cred că oamenii ăştia chiar nu îşi dau seama ce fac, eliminând testele. E ca şi cum ai pune exploziv ca să detonezi sistemul medical. Deja se încearcă un soi de lockdown pentru cei nevacinaţi şi eu sunt unul dintre cei care sunt avocaţii cei mai vocali ai vaccinării şi stimulării vaccinării, dar să treci acum la măsuri care sunt literalmente aproape de violenţă şi să pui toată carantina asta direct pe nevaccinaţi, mi se pare un act foarte agresiv”, a declarat, la Antena3, medicul.

El susține că măsurile luate sunt în pripă și în disperare.  O carantină minimă, ca să fie funcţională, ar trebui să fie de 30 de zile, spune medicul.

„În două săptămâni am ieşi din val, în următoarele două săptămâni am fi o curbă descendentă, însă sub protecţia carantinei, vaccinarea ar putea să meargă într-un ritm foarte accelerat, pentru că aceşti oameni pot fi anunţaţi din timp. Vedeţi că dacă nu vă vaccinaţi, o să aveţi în continuare o carantină foarte dură. Nu poţi să anunţi acum, de pe azi pe mâine, că dacă nu te-ai vaccinat, nu mai poţi să faci nimic în România, când toată vara le-ai promis că o să poată să se distreze până la iarnă”, a mai declarat acesta, potrivit antena3.ro.

2 thoughts on “Medic: „Deja se încearcă un soi de lockdown pentru cei nevaccinaţi. Abia acum asistăm la o discriminare reală!”

  1. Hei, voi, cei care se considerati discriminati, ca nu v-ati vaccinat si aveti restrictii? Eu m-am vaccinat, mi-am asumat riscul sa am parte de efecte/reactii secundare ale vacinului, deci merit sa fiu tratat altfel decat tine, tu care nu te-ai vaccinat, pentru ca ai „principii”…

  2. culmea, astia de dau restrictii fara numar nu iau in considerare ca oamenii pot fi sanatosi, la ei notiunea de sanatos tun nu exista……repeta ca papagalii una si buna, vaccin…..dar maI EXISTA preventie, tratamente, ei au impresia ca le-au trecut toate cazurile pe la spital……habar nu au ca mai mult de 70 la suta, am facut boala si ne-am tratat acasa cum ne-a dus capul ……deci avem deja imunitate de turma….oare raspandacii astia dupa doi ani nu au gasit un tratament preventiv pe care sa-l ia romanul ca sa nu ajunga la ati? sau sunt setati numai pe intepare si asta cu vaccinul pe care-l pastreaza la – 80 grade din aprilie 2020???
    Faceti recomandari de un minim tratament preventiv pt romani, asta ar arayta ca va pasa de oameni…..cine vrea sa se vaccineze de 100 de ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *