Povestea femeii din Botoșani căreia divorțul i-a schimbat viața. A ajuns să facă bani frumoși în Anglia din cea mai mare pasiune a ei

O femeie de 46 de ani, din Botoșani, se poate considera împlinită, independentă, fericită, realizată, atât pe plan personal, cât și profesional. Mihaela Duta Sidor a locuit 16 ani în Italia, unde a lucrat ca operator sanitar. A muncit mult, a luptat pentru familie, pentru copii, dar într-un final, soarta i-a dat o lovitură grea: divorțul de soțul său. O astfel de problemă ar fi doborât poate multe femei, dar nu și pe Mihaela. Aceasta a continuat să muncească, să lupte pentru ea, pentru copii, pentru independența sa.

Apoi l-a cunoscut pe actualul ei soț. El lucra de ani buni în Anglia și i-a propus să meargă alături de el. Așa că Mihaela a luat viața de la capăt în Marea Britanie.

„Am venit aici pentru a-mi reface viața. Am lucrat timp de doi ani pe aeroport și încet, încet am făcut din pasiunea mea o afacere. Am început să fac torturi și prăjituri, dar între timp mergeam și la serviciu. Când am văzut că am din ce în ce mai multe comenzi am renunțat la serviciu”, spune botoșăneanca.

Aceasta și-a transformat pasiunea într-o mică afacere. Lucrează singură de cele mai multe ori, dar din când în când o mai ajută fetele sale. Din mâinile ei ies adevărate opere de artă, care încântă nu doar papilele gustative, ci și ochii clienților.

Desigur, intenționez și visez la o afacere mai mare, însă asteptăm ca această blestemată pandemie să ia sfârșit. Deocamdată nu mă gândesc să mă reîntorc în țară în viitorul apropiat deoarece fiul meu cel mic ( 12 ani) trebuie să termine școala aici. Am ales să vin în această țarp nu doar pentru că mi-am urmat dragostea, dar și pentru a le crea un viitor mai bun copiilor și pentru ca fiul meu să poată urma o școală în Regatul Unit”, spune femeia.

Mihaelei i s-a dus vestea în Londra în ce privește torturile și prăjiturile sale, iar românii de acolo, și nu numai, nu mai contenesc cu comenzile. Uneori, botoșăneanca face și cozonaci moldovenești, pentru care clienții optează mai ales de sărbători.

Uneori pregătesc și altfel de mâncare (cel mai des platouri aperitiv), iar în perioada sărbătorilor am foarte mari cerințe la cozonaci, cozonaci moldovenești pe care clienții mei îi apreciază foarte mult”, ne-a spus femeia.

Mihaela se numără printre botoșănenii plecați în străinătate care muncesc din greu, dar cinstit pentru fiecare bănuț. Prin muncă, devotament, cinste, respect și seriozitate, a ajuns să fie apreciată de londonezi și deși gândul și amintirile o poartă spre țara și orașul natal, Mihaela consideră că în Anglia este casa sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com