FOTO Ciuperca găsită în pădurile din Botoșani, care acționează în tratamentul cancerului. Este cunoscută și ca „regina plantelor”

Foto: Ionut Haidau

O ciupercă care se găsește și în pădurile din județul Botoșani acționează în tratamentul cancerului. Este vorba despre așa zisa Regina plantelor, Ganoderma Lucidum sau Lingurița Zânelor.  Ganoderma Lucidum, Reishi sau Ling Zhi, este cunoscută și ca regina plantelor, iar exploratorii de la Cocotoni Hai-hui Ionuț Haidău au descoperit-o în pădurile din Cucorăni. Aceasta aparține grupului Polyporaceae a familiei de ciuperci Reishi, o familie cu peste 250 de specii, multe având originea în regiunile tropicale și fiind totodată întrebuințate în medicina asiatică.

Ganoderma Lucidum are o suprafata de culoare roșie, o tulpină mică și îngustă, crește pe bușteni, cioate și foioase; se găsește rar în sălbăticie si este cultivată în ferme pentru proprietatile curative. Aceasta acționează în tratamentul cancerului, ajută la curățarea organismului de toxine și contribuie la consolidarea sistemului imunitar. Totodată, aceasta curată ficatul de toxine, imbunatatind functia hepatică și stimuland regenerarea celulelor hepatice.

Agentii anti-cancer pe care ii gasim in Ganoderma sunt polizaharidele si germaniul. Polizaharidele au capacitatea de a stopa cresterea tumorilor maligne. Numeroase studii efectuate in Japonia, Rusia si China au demonstrat ca substantele gasite in Ganoderma reduc nivelul colesterolului si imbunatatesc circulatia sangelui. S-a dovedit, de asemenea, ca acizii din extractele de Reishi sunt extrem de eficace ca si agenti anti-inflamatori si trateaza problemele hepatice severe. Ganoderma este o soluție naturală de rezolvare a problemelor de sănătate.

sursa: Cocotoni hai-hui Ionut Haida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *