Medicul din Botoșani, singura femeie din Europa de Est care face transplant hepatic. Este cetățean de onoare al Botoșaniului

Un medic originar din Botoșani, care lucrează la un spital important din Capitală, este singura femeie din Europa de Est care face transplant hepatic. Este vorba despre Doina Hrehoreț, cetățean de onoare al municipiului Botoșani.

Nu ştiu câte ore am investit în această profesie, dar ştiu că ani întregi am intrat în fiecare zi în sala de operaţie, nu ţineam cont de weekenduri, de zile libere, de concedii”, povestea, pentru Click, chirurgul Doina Hrehoreţ de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti.

Medicul s-a pregătit în mai multe ţări  precum Franţa, Austria, Italia, Coreea de Sud, iar după zece ani de instruire, în 2007, a realizat primul transplant de ficat.

„ Nu voi uita niciodată acea zi”, spunea medicul pentru sursa citată.

Doina Hrehoreţ a primit mai multe oferte de a pleca în străinătate, mai ales că este singura femeie chirurg din Europa de Est care face transplanturi de ficat, însă a preferat să rămână să lucreze în România.

„În străinătate nu m-am simţit niciodată bine, niciodată ca acasă. Eu am obţinut un certificat european care îmi dă dreptul să fac transplant oriunde în Europa, dar aici mă simt cel mai bine”, a dezvăluit chirurgul.

Doina Hrehoreţ s-a născut în Botoşani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. În anul 1992 a absolvit Facultatea de medicină generală Iaşi, în 2008 devenind medic primar în specialitatea chirurgie generală. Doctorul în ştiinţe medicale Doina Hrehoreţ este membru al Societăţii Române de Chirurgie, al Romanian Association for Endoscopic Surgery, vicepreşedinte al Fundaţiei „Dan Setlacec” pentru chirurgia ficatului.

Premieră națională! Șase vieți salvate în câteva ore de o echipă medicală din care a făcut parte și un medic din Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *