Pensiile, alocațiile și salariul minim cresc de la 1 ianuarie 2022

Florin Cîțu a fost ales sâmbătă, 25 septembrie, noul președinte al PNL. Imediat după încheierea Congresului PNL, în care a ieșit învingător în fața lui Ludovic Orban, premierul a prezentat prioritățile pentru perioada următoare. Noul președinte al PNL, Florin Cîțu, a anuțat că priorităţile pe termen foarte scurt ale guvernării sunt legate de soluţii pentru preţurile la energie, pregătirea pentru sezonul de iarnă şi gestionarea pandemiei de COVID -19. Totodată, Cîțu a vorbit și despre creșterea pensiilor, alocațiilor și a salariului minim pe economie, scrie evz.ro.

„Priorităţile, în acest moment, sunt pe termen foarte scurt: preţurile la energie, pregătirea pentru sezonul de iarnă, pandemia, bineînţeles, să avem clar resursele şi în Bucureşti am vorbit, mai sunt câteva spitale care vor fi transformate în spitale COVID”, spune Cîțu.

Premierul a anunţat că, de la 1 ianuarie 2022, vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor.

Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic. De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a promis Cîțu.

Acesta a adăugat că majorarea „întotdeauna va fi mai mult decât inflaţia, ţinând cont şi de o creştere economică”.

El a reafirmat că ar susţine o creştere a salariului minim cu zece procente, de la începutul anului viitor. Anterior, premierul avansa ideea unei creşteri procentuale mai mici, dar care să aibă loc de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *