O primărie din Botoșani investește 1,1 milioane de lei în amenajarea unui parc și amenajarea unui muzeu

O primărie din județul Botoșani investește 1,1 milioane de lei în amenajarea parcului din centrul localității și amenajarea unui muzeu. Este vorba de Primăria Coțușca, care a lansat licitația pentru desemnarea firmei care să realizeze lucrările. Proiectul de investiţii ”Amenajare parc, construire muzeu și împrejmuirea terenului în comuna Coțușca” este finanţat prin bugetul local.

Oportunitatea investiţiei este justificată de necesitatea punerii în valoare a terenului liber din zona centrală și a creării în zonă a unui loc de recreere, promenada, joacă pentru locuitorii localității. Amenajarea parcului presupune crearea mai multor zone distincte care să satisfacă atât toate categoriile de vârstă, dar și diferitele preocupări ale vizitatorilor. Prin lucrări de terasament şi modelare a terenului, plantații și alei vor fi create zone distincte în care toate categoriile de vârstă își pot găsi locul de relaxare, joacă, plimbare sau liniște dorit. Aleile au fost trasate astfel încât să evite încrucișările și să aibă ca și capăt de perspectivă zone de interes, creându-se astfel niște axe clare. Vegetația este aleasă astfel încât să separe diferitele zone, să fie interesantă din punct de vedere vizual cât și olfactiv în perioada de înflorire. Alături de combaterea procesului de migrare a populației, se urmărește și îmbunătățirea calității vieții persoanelor și asigurarea de facilități și activități recreative pentru populația din comună”, argumentează oficialii Primăriei din Coțușca.

Durata contractului este de 24 luni de la constituirea garanției de bună execuție a contractului și emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Durata de realizarea lucrărilor este de 4 luni. Durata contractului implică execuția lucrărilor și plata acestora. Durata contractului de lucrări se încheie pe o perioadă de 2 ani deoarece plățile se efectuează în funcție de disponibilitățile financiare ale comunei Coțușca eșalonat pe parcursul a doi ani de zile.

Valoarea estimată a acestor lucrări este de 1.127.503 lei fără TVA, însă prețul final va fi stabilit în urma licitației abia lansate.

 

VIDEO & FOTO Incendiu puternic într-o localitate din Botoșani. Pompierii au intervenit peste trei ore

One thought on “O primărie din Botoșani investește 1,1 milioane de lei în amenajarea unui parc și amenajarea unui muzeu

  1. Da bine că se face un parc şi la Coţuşca, să mai aibă oamenii unde ieşi când se întorc de la câmp, de la prăşit popuşoiu’, când ies din grădină de la plivit leuşteanu’…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *