VIDEO & FOTO Incendiu puternic într-o localitate din Botoșani. Pompierii au intervenit peste trei ore

Depozitul de furaje al unui localnic din satul Gârbești din comuna Todireni a ars ca o torță sâmbătă seară. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un foc în aer liber, lăsat nesupravegheat. Din cauza vântului, flăcările s-au extins la depozitul de nutrețuri.

Mai bine de trei ore au intervenit pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Todireni, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și un buldoexcavator, pentru a stinge incendiul și a proteja construcțiile din gospodărie.
Au ars 130 baloți mari și 1000 de baloți mici.

Odată cu venirea toamnei, gospodarii se ocupă de curățarea grădinilor și, uneori, dau foc vegetației uscate sau gunoaielor de prin curte. Le reamintim că trebuie să aibă mare grijă, să nu folosească focul deschis aproape de casă, alte magazii sau depozite de furaje pe care le au în gospodărie pentru a nu provoca un incendiu și să supravegheze în permanență focul, până când acesta a fost stins în totalitate”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, Dorina Lupu.

Prejudiciul produs de acest incendiu este foarte mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *