Botoșăneanul care face cinste României. Peste 2.000 de africani săraci au apă potabilă datorită lui

În timp ce pentru noi accesul la apă potabilă este un lucru cât se poate de firesc, pentru alții încă este un lux. Localnicii săraci din Uganda au visat ani de-a rândul ziua în care vor putea bea apă fără să mai meargă pe jos chiar și 12 kilometri.

Ziua mult așteptată a venit și pentru ei, grație unui român din Botoșani. Vlad Plăcintă a finanțat construirea a două fântâni pentru țara din estul Africii, scrie Digifm.ro. Lucrările de forare au început în vară, iar la  sfârșitul lunii iunie prima fântână a fost finalizată. Vestea că și cea de-a doua fântână este operațională a ajuns în România la miezul nopții de marți spre miercuri, când localnicii din Uganda au vrut să-i mulțumească celui care le-a împlinit un vis și o nevoie elementară.

„Mă pregăteam de somn și am zis ca înainte de culcare să trag cu ochiul pe telefon și apoi să mă odihnesc. Și, surpriză! Pe WhatsApp aveam 10 mesaje. M-am gândit inițial că cineva nu are somn și că are timp de scris și de trimis fotografii. Și surpriza a venit, cu lacrimi de bucurie, văzând că azi (miercuri, n.r.) s-a lansat a doua fântână din Uganda, pentru localnici fiind o mare zi de sărbătoare. 2.175 de persoane vor beneficia de apă potabilă și de un trai normal având în vedere că nu vor mai fi nevoiți să care apă de la 6-12 km distanță. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Mii de mulțumiri celor care au contribuit pentru a putea oferi un gram de bucurie celor lipsiți de apă potabilă, povestește Vlad Plăcintă.

Proiectul susținut de botoșănean se numește Salvează o inimă, același nume purtat de asociația umanitară pe care o conduce și prin intermediul căreia a salvat până acum sute de copii și adulți cu probleme grave de sănătate.

Botoșăneanul de 35 de ani a făcut cinste României de mai multe ori, în ultimii ani. Prin Asociația „Salvează o inimă”, a contribuit alături de Fundația Nektarios la ridicarea Așezământului „Sfântul Efrem cel Nou” din localitatea Oneaga, județul Botoșani, care are ca scop sprijinirea femeilor gravide aflate în imposibilitatea de a-și crește copiii. De asemenea, în parteneriat cu Asociația HAPPY din Botoșani a ridicat „Casa Nicolae”, care va găzdui zeci de oameni în vârstă de pe străzile botoșănene. Toți vor avea asigurate 3 mese zilnice, un acoperiș deasupra capului, igienă și multă dragoste. În plin debut al crizei COVID-19, Vlad Plăcintă a demarat campania „STOP COVID-19” prin care a sprijinit cadrele medicale din Botoșani cu aparatură, echipamente de protecție și multe alte lucruri necesare luptei cu coronavirusul, donațiile depășind

Pentru tot ce a făcut pentru cei aflați în nevoie, primarul Cosmin Andrei l-a propus pentru titlul de „Cetățean de onoare al Municipiului Botoșani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *