Apelul făcut de un primar din județul Botoșani după ce localitatea pe care o conduce a intrat în zona roșie COVID. „Respectați normele altfel vom fi monitorizați cu forțe de ordine”

Primarul comunei Tudora, Constantin Cocoreanu, a făcut un apel către localnici să respecte normele sanitare astfel încât numărul îmbolnăvirilor să se stopeze ori să chiar să scadă. Acesta susține că situația în localitate este una alarmantă și localnicii riscă să fie monitorizați cu forțe de ordine la intrarea și ieșirea din localitate.

„Dragi tudoreni, situatia in ceea ce priveste numarul de imbolnaviri este alarmanta! Fac apel la dumneavoastra respectati normele sanitare, altfel vom fi monitorizati de catre Institutul de Sanatate Publica Bucuresti cu forte de ordine la intrare si iesire din localitate. Tudora are cea mai mare rata de infectare din judet, drept urmare Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Botosani a hotarat o serie de restrictii: barurile, restaurantele se vor inchide, nu vor mai avea loc nunti, botezuri, praznice, pelerinaje la inmormantari, joi nu va mai avea loc piata locala. Imi pare rau,acestea sunt regulile! Va rog ca impreuna sa dam dovada de solidaritate si responsabilitate sa iesim din aceasta situatie!”, este apelul făcut de șeful administrației locale.

Mai multe localități din Botoșani sunt în zonă roșie COVID

Municipiul Botoșani a intrat de marți în zonă roșie cu o incidență de 3,05 la mia de locuitori, mai sunt în aceeași situație localitățile: Blândești-3,54 la mie, Corni-3,51 la mie, Curtești-4,21 la mie, Havârna-3,55 la mie, Mihai Eminescu-3,37 la mie, Răchiți-3,59 la mie, Vorniceni-3,11 la mie și Vorona-3,04 la mie.

Cea mai ridicată rată de infectare este în comuna Roma-7,14 la mia de locuitori, localitate care se află în zonă roșie și urmează să intre în carantină. În aceeași situație se află și comuna Tudora, unde incidența este de 6,87 la mia de locuitori. De asemenea, 12 localități din județ sunt în zonă galbenă COVID. Rata de contaminare la nivelul județului este de 1,89 la mie.

Când vor intra în carantină localitățile Tudora și Roma din județul Botoșani. Anunțul făcut de prefectul Dan Nechifor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *