Când vor intra în carantină localitățile Tudora și Roma din județul Botoșani. Anunțul făcut de prefectul Dan Nechifor!

Localitățile Tudora și Roma din județul Botoșani vor intra în carantină până la sfârșitul acestei săptămâni. Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a declarat marți, într-o conferință de presă, că urmează să se facă o analiză de risc care va fi transmisă către Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, după care joi sau vineri se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) pentru adoptarea unei hotărâri privind carantinarea celor două localități.

În cursul zilei de astăzi (nr. marți) vom face analizele de risc. Dacă se depășesc cele 60 de puncte, acele localități, Tudora și Roma, vor intra prin hotărâre a CJSU timp de 14 zile în carantină. Ieri am dat și Hotărârea CJSU pentru actualizatrea planului de măsuri  pentru combaterea SARS-CoV 2 ca urmare a aparției HG 960 privind interzicerea anumitor activități în localitățile care depășesc indicele de 6 la mia de locuitori”, a precizat Nechifor.

Rata de infectare COVID 19 era luni în localitatea Tudora de 6, 26 la mia de locuitori, iar în localitatea Roma de 5,87 la mie.

Primele două comune din județul Botoșani care vor intra în carantină în valul patru al pandemiei, iar cursurile se vor desfășura online

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *