Primele două comune din județul Botoșani care vor intra în carantină în valul patru al pandemiei, iar cursurile se vor desfășura online

Două comune din județul Botoșani ar putea intra în carantină, cel mai probabil de la sfârșitul acestei săptămâni, din cauza COVID 19. Este vorba de comuna Tudora, unde rata de contaminare COVID 19 este de 6,26 la mia de locuitori, dar și comuna Roma, unde incidența este de 5,87 la mie.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Monica Adăscăliței, a declarat că în cele două comune vor fi luate măsuri urgente, dat fiind faptul că numărul îmbolnăvirilor a crescut substanțial în ultimele zile.

”Vineri, se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și cele două comune vor intra, probabil, în carantină. Numărul îmbolnăvirilor a crescut exponențial și trebuie luate măsuri”, a afirmat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Intrarea în carantină a celor două localități va genera restricții. Școala se va face online, iar masca va fi obligatorie în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, precum şi pe o rază de 50 metri în jurul unităţilor de învăţământ.

Decizia va fi luată vineri și cel mai probabil în cele două comune școala va începe online de luni, 27 septembrie.

Zeci de noi cazuri de coronavirus, luni, la Botoșani. O localitate are incidența de 6,26 la mia de locuitori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *