Atenție! La piscina interioară de la Cornișa poți intra doar dacă ești vaccinat sau ai un test negativ

Botoșănenii care vor să se relaxeze la piscina interioară de la Cornișa trebuie să știe că nu mai pot intra decât persoanele vaccinate sau cu test negativ. Anunțul a fost făcut, miercuri, de administrația obiectivului.

De asemenea, piscina funcționează la capacitate de doar 50%.

„La Obiectivul Piscina, functionam la 50% din capacitate doar pentru persoanele vaccinate cu schema completa, rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, sau test negativ certificat al unui test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore. Acestea nu se aplica copiilor cu varsta mai mica sau egala cu 6 ani. Accesul in locatie se face pe baza certificatului „verde””, este anunțul făcut de administrație.

Restricții și în municipiul Botoșani și alte cinci comune din județ, începând de joi

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a instituit măsuri restrictive în municipiul Botoșani și alte cinci comune din județul Botoșani, care se află în zonă roșie COVID.

Decizia a fost luată miercuri, fiind vizate localitățile Botoșani (cu o incidență de 3,21/1000 locuitori), Blândești (3,54/1000 locuitori), Mihai Eminescu (3,72/1000 locuitori), Răchiți (3,59/1000 locuitori), Vorniceni (3,11/1000 locuitori) și Vorona (3,57/1000 locuitori), după ce s-a constatat depășirea incidenței cumulate la 14 zile peste 3/1000 locuitori.

Timp de 14 zile, începând de joi, 23 septembrie, se aprobă instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice, stații pentru transportul în comun, mijloace de transport în comun, la locul de muncă precum și în alte zone cu potențial de aglomerare.

De asemenea, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, cu unele excepții.

Din cauza depășirii ratei de infectare cu 3 la mie, în localitățile amintite va fi necesar certificatul verde COVID pentru a se putea intra în restaurante, evenimente private, spectacole, competiții sportive, cinematografe, cafenele, baruri, cluburi, discoteci, piscine, nunți și la alte evenimente private. Activitatea restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole nu va fi închisă, dar accesul va fi condiționat de dovada că participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală. Măsurile se aplică până la data de 6 octombrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *