Municipiul Botoșani a intrat în zonă roșie COVID. Vor fi impuse restricții

Municipiul Botoșani a intrat, de marți, în zonă roșie, după ce rata de infectare COVID 19 a ajuns la 3,05 la mia de locuitori. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Botoșani, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 105 cazuri de coronavirus, iar 48 dintre acestea sunt în municipiul Botoșani.

Restricții în municipiul Botoșani

Odată cu intrarea în zonă roșie, revine obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice, stații pentru transportul în comun, mijloace de transport în comun, la locul de muncă precum și în alte zone cu potențial de aglomerare.

11 localități din Botoșani, în zona roșie COVID

De asemenea, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, cu unele excepții. Pentru că rata de contaminare este de peste 3 la mie, va fi necesar certificatul verde COVID. Certificatul verde Covid este obligatoriu pentru accesul la activități economice (baruri, restaurante, spectacole, evenimente private etc) în localitățile în care rata infectărilor a trecut de 3 cazuri la 1.000 de locuitori. Incidența la nivelul județului este de 1,85 la mia de locuitori. Marți, 11 localități din județ erau în zonă roșie COVID.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *