Avocat din Botoșani condamnat la închisoare cu suspendare. Vezi pentru ce!

Un avocat din Botoșani a fost condamnat la închisoare cu suspendare, marți, 21 septembrie, de Tribunalul Suceava. Este vorba despre Ionel Marian Jurgiu care a primit o condamnare de trei ani cu suspendare sub supraveghere pentru pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu, în formă continuată.

În același dosar, suceveanca Liliana Adriana Caisîn, a fost condamnată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată la un an şi patru luni închisoare, cu suspendare. Restul inculpaților din dosar au fost achitați. Este vorba de Pompiliu Bota, Daniela Brândușa Maxim, Dumitru Roland Mîndrilă, Dan Marcel Roibu, Traian Vasile Nistor, Dumitru Dascălu, Constantin Mircea Dan Meslec. Decizia nu este însă definitivă.

Reamintim că mai multe persoane au fost trimise în judecată, în acest dosar, pentru că ar fi profesat ilegal în cadrul unui barou care a „clonat” practic baroul tradiţional al avocaţilor. Anchetatorii au vorbit despre un prejudiciu de trei milioane de euro.  Primul pe listă în acest dosar a fost chiar Pompiliu Bota, inițiatorul acestui barou, acuzat că a manipulat întregul sistem judiciar din România.

Vezi AICI decizia instanței!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *