Avocatul Marian Jurgiu: „Sunt hărţuit de un procuror care are ceva personal cu mine”

Marian Jurgiu.Foto: Monitorul Suceava
Marian Jurgiu. Foto: Monitorul Suceava

Un avocat din Baroul Bota se plânge că este hărţuit de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Arestat luni sub acuzaţia că nu a respectat anumite interdicţii care i-au fost impuse, Ionel Marian Jurgiu, de 40 de ani, decan al Baroului Bota din Botoşani, a fost eliberat cu ocazia recursului care s-a judecat miercuri la Tribunalul Suceava.

Din libertate, Jurgiu a mărturisit că tot ceea ce i se întâmplă are legătură cu procurorul care anchetează acest caz. „În recurs s-a dovedit că totul este un abuz. Sunt hărţuit de un procuror care are ceva personal cu mine. Totul pleacă de la plângerile pe care le-am făcut împotriva acestui procuror. Altfel cum se poate explica faptul că doar eu şi domnul Bota avem interdicţii, iar pentru celelalte persoane cercetate în cauză au fost ridicate toate restricţiile”, a spus Ionel Marian Jurgiu.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava spun că aceste afirmaţii nu au nici o bază reală, iar libertatea de a depune plângeri o are orice persoană anchetată. „Totul s-a făcut procedural în acest dosar”, a fost concluzia reprezentanţilor Ministerului Public.

 De ce a stat Jurgiu în arest două zile

Pe parcursul anchetei, împotriva lui Ionel Marian Jurgiu s-a stabilit interdicţia de a părăsi ţara, dar şi interdicţia de a lua legătura sau a se întâlni cu ceilalţi avocaţi Bota învinuiţi în acelaşi dosar.

Marţea trecută, Ionel Marian Jurgiu a stat mai multe ore la aceeaşi masă a unui restaurant din centrul municipiului Suceava, situat la câteva zeci de metri de clădirea Parchetelor, cu trei dintre avocaţii în cauză, fiind văzut chiar de procurorul de caz, care venise în local să bea o cafea.

Procurorul a cerut imaginile surprinse de camerele video ale respectivului local, i-a chemat la audieri pe cei trei avocaţi cu care Jurgiu a fost văzut la masă, avocaţi față de care nu era luată nici o măsură preventivă, şi a cerut instanței de judecată înlocuirea măsurii preventive de a nu părăsi țara cu cea a arestării preventive, considerând că decanul Baroului de la Botoșani, varianta Bota, a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile pe care le avea.

Jurgiu a mai fost într-o situaţie similară în vara acestui an, când procurorii au cerut înlocuirea măsurii de a nu părăsi ţara cu cea a arestării preventive, tot pentru încălcarea unei obligaţii impuse de anchetatori: aceea de a nu desfăşura, până la expirarea interdicţiei, profesia de avocat, pentru care a şi fost pus sub acuzare. Atunci, judecătorul de caz a decis să respingă propunerea Parchetului, Jurgiu rămânând în libertate.

Ionel Marian Jurgiu este cercetat alături de alte 19 persoane într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, acuzaţiile fiind de exercitare fără drept a profesiei de avocat şi înşelăciune.

Procurorii spun că aceştia ar fi înşelat aproape 600 de persoane, majoritatea din judeţ, şi că ani de zile au intrat ilegal cu dosare în sălile de judecată.

Pe lista învinuiţilor se află şi Pompiliu Bota, omul care a clonat practic barourile tradiţionale de avocaţi din România şi a deschis în fiecare judeţ al ţării câte un barou paralel celui tradiţional. 

Sursa> Monitorul de Suceava

2 thoughts on “Avocatul Marian Jurgiu: „Sunt hărţuit de un procuror care are ceva personal cu mine”

  1. Da, totul este procedural doar ca in 3 luni doua propuneri de arestare preventiva abuziv efectuate au fost respinse in instanta. De corecte ce erau probabil. Procurorul este un mincinos nototiu, un taran parvenit din Bosanci, un potential infractor cu multe plangeri penale plecat disciplinar din Botosani ce se vrea sa se afirme si sa ajunga sef la DNA Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *