Tânărul dansator de muzică populară din Botoșani care vrea să devină specialist în fonduri europene

Foto: Facebook

Dragoș Constantin Dumitraș, de 22 de ani, din Botoșani, este dansator de muzică populară. El povestește că din copilărie i-au plăcut dansurile populare pentru că a văzut asta în familia sa, care de trei generații are dansatori profesioniști.

„Eu sunt dansator de 12 ani. Am început să dansez în copilărie, la mine acasă, la Botoșani. «Microbul» este în familie. Bunicul meu a înființat primul ansamblu folcloric din Botoșani, apoi părinții l-au urmat și au învățat să danseze, fiind și acum dansatori. Eu am învățat să dansez de la părinții mei. Vedeam la ai mei cum dansează și așa am învățat și eu. Mergeam la tot felul de spectacole și a început să îmi placă. E foarte frumos să știi să dansezi și parcă, deși ești obosit, ești mulțumit că transmiți ceva publicului. Știam dansuri din zona Botoșaniului, apoi le-am învățat și pe cele din Iași, când m-am înscris în «Ansamblul Folcloric Studențesc Mugurelul». Sunt puțin diferite dansurile din cele două zone, de aceea a trebuit să mai exersez. Fac repetiții cam două ore pe zi”, spune, pentru bzi.ro, Dragoș Constantin Dumitraș, masterand la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”.

Tânărul spune că vrea să devină specialist în fonduri europene pentru că este o meserie de viitor. Acum face practică, lucru care îl ajută și mai mult să înțeleagă cum trebuie realizate proiectele, cum pot fi accesați banii europeni și la ce ajută aceștia. Chiar dacă este solicitant să fie dansator și masterand, nu renunță la niciuna.

Citeste mai mult AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *