Polițiștii fac cercetări în cazul morții elevului de șapte ani din Botoșani

Poliția a demarat o anchetă în cazul morții elevului de șapte ani din județul Botoșani. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Botoșani, Delia Nenișcu, „a fost dispusă efectuarea unei autopsii pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului”.

Potrivit medicilor, copilul, dintr-o familie din Ibănești, a murit în urma unor afecțiuni medicale. Acesta nu era cunoscut însă cu boli cronice.

Copilul a fost dus în stare gravă la spital, unde a decedat

Copilul a fost dus, joi dimineață, la Spitalul municipal din Dorohoi în stare foarte gravă chiar de părinți cu insuficienţă respiratorie acută.

Copilul era în clasa I și a fost în primele trei zile la școală, însă joi nu s-a mai putut ridica din pat. Băiatul se trezise de dimineață și le-a spus părinților că nu se simte bine, așa că aceștia l-au lăsat în pat să se odihnească. Mama a mers la școală pentru a duce un alt copil de-al său, iar la întoarcere a văzut că starea micuțului s-a agravat și l-a dus la spital.

A fost adus de mamă în brațe la spital, în stare foarte gravă, comatoasă, saturație 30% în oxigen. A fost preluat imediat de trei medici. Pacientul a fost intubat, a fost resuscitat. În câteva minute a intrat în stop cardio-respirator. A venit cu insuficiență respiratorie acută, cu edem pulmonar acut, foarte, foarte grav. Două ore a fost resuscitat. El a venit cu semne de edem pulmonar acut”, a declarat medicul Valerian Andrieș, directorul Spitalului Municipal Dorohoi.

Medicii dorohoieni au testat copilul pentru Covid cu un test rapid, rezultatul fiind negativ, însă trupul micuţului a fost preluat de medicii legişti şi urmează a fi făcută o autopsie. Și polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar regretă ceea ce s-a întâmplat.

”Copilul a fost luni la deschidere, marți și miercuri la școală, iar astăzi dimineață l-au dus la spital și s-a pierdut. Era grav bolnav. Regretăm nespus ceea ce s-a întâmplat și suntem alături de familie”, a declarat Ada Macovei, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean.

Întreaga comunitate este întristată

Această veste tristă i-a șocat pe toți cei care l-au cunoscut micuț. Inclusiv primarul comunei Ibănești susține că este șocat de această tragedie.

„Este cumplit și devastator…Dumnezeu are nevoie de îngeri…”, a spus Romică Magopeț.

Iată și alte mesaje transmise de localnici:

„ Dragii mei, suntem porfunzi indurerati de auzirea acestei vesti… Domnul sa va ofere mangaire in acest moment atat de dureros, iar micutului David odihna vesnica!”

„Cuvintele sunt greu de rostit în asemena momente.Sincere regrete,condoleanțe! E o tragedie greu de inchipuit.Suntem alături de voi.”

„Fără cuvinte…. Durere de nedescris! Ma rog lui Dumnezeu sa va întărească! Dumnezeu să-l aibă în pază! Un îngeraș…Sincere condoleanțe!”

„Sincere condoleante numi vine sa cred asa ceva este prea dureros parca ca ieri neam intalnit in clasa ca inceput de școală si astăzi nu mai este. Sa va dea Dumnezeu putere sa treceti peste incercarea asta grea”

El este copilașul de șapte ani, din Botoșani, care a murit la câteva ore după ce a ajuns la spital. „Este cumplit și devastator… Dumnezeu are nevoie de îngeri”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *